Messijeva čarolija za pobjedu Barcelone, Demirović zaigrao na Nou Campu
Težak meč, ali na kraju pobjeda Barcelone (Foto: EPA)

Alaves se dobro držao 70 minuta

Messijeva čarolija za pobjedu Barcelone, Demirović zaigrao na Nou Campu

M. Šljivak

Fudbaleri Barcelone pobijedili su Alaves sa 2:1 u susretu 21. kola španske La Lige. Junak pobjede je ponovo Lionel Messi koji je iz prekrasnog slobodnjaka donio Kataloncima novi trijumf.

Iako je Barca ušla kao veliki favorit u ovaj meč, Alaves je odigrao zaista sjajan meč, ali na kraju nisu uspjeli da osvoje nijedan bod, iako su do 72. minute imali vodstvo.

Pokušavao je domaći tim na samom početku zabiti gol, ali su se gosti dobro postavljali u odbrani i prijetili su konstantno iz kontri. Jedna takva kontra završila je i golom. Guidetti izlazi sam pred Ter Stegena i pogađa za prednost od 0:1.

Barca je potom krenula po izjednačenje. Mnoštvo prilika bilo je pred golom gostiju, koji su i dalje igrali svoju igru i bili su velika prijetnja.

Na odmor se otišlo vodstvom Alavesa od 0:1, da bi u nastavku Barcelona krenula na sve ili ništa. Na kraju su dobili sve, ali su se veoma pomučili.

Do izjednačenja Barca stiže u 72. minuti. Luis Suarez je pogodio za 1:1, a trenutak odluke se desio u 84. minuti. Prekrasan pogodak postigao je Lionel Messi za prednost od 2:1.

Traži li su gosti penal u finišu meča nakon igranja Umtitija rukom u kaznenom prostoru. Ipak, sudija Villanueva se nije oglasio i do kraja je ostalo 2:1 za Barcu.

Bh. fudbaler Ermedin Demirović je ušao u 90. minuti, ali u tri minute nadoknade nije uspio napraviti ništa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 21. kolo:

Barcelona - Alaves 2:1

Promo

Top Komentari

Lud
Ovaj mali Demirovic aBd. igracina prava! Sretno pasa :)
6 0
Hele123
Pa napisite i da je drugi gol iz očiglednog offside-a
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi