Demirović zablistao u pobjedi Alavesa protiv Malage
Mladi bh. reprzeentativac je postigao svoj debitantski gol u španskoj La Ligi i tako maksimalno iskoristio šansu koju je danas dobio

Postigao gol i upisao asistenciju

Demirović zablistao u pobjedi Alavesa protiv Malage

E. Čaušević

Fudbaleri Deportivo Alavesa danas su kao gosti savladali Malagu sa 3:0 u ovkru 36. kola španske La Lige. Utakmicu u Malagi obilježio je mladi bh. reprezentavac Ermedin Demirović koji je dobio konačno šansu od prve minute.

Alaves je na najbolji mogući način otvorio današnju utakmicu i već u trećoj minuti stigao do prednosti kada je Lopez asistirao za Garciju koji je savladao golmana domaćih za 0:1. Sredinom drugog poluvremena gosti su riješili pitanje pobjednika.

Na scenu je stupio mladi bh. reprezentativac Ermedin Demirović koji je konačno dobio priliku od prve minute. Ibai je sjajno proigrao našeg napadača koji je šmekerski lobovao golmana domaćeg tima za 0:2. Sjajan gol bh. fudbalera možete pogledati OVDJE.

Alaves je već u narednom napadu postigao novi gol. Demirović je ovaj put asistirao za Ibaija koji je golčinom postavio konačnih 0:3. Malaga se oprostila od nastupa u La Ligi i naredne godine ćemo je gledati u Segundi, dok je Alaves na 13. mjestu sa 44 boda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 36. kolo:

Malaga - Alaves 0:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti