Backstrom još deset godina u Washingtonu

NHL vijesti

Backstrom još deset godina u Washingtonu

Uprava Washington Capitalsa napravila je još jedan sjajan posao. Nakon Alexa Ovechkina Washington je potpisao produženje ugovora i sa Nicklasom Backstromom.

22-godišnji švedski centar je s Capitalsima potpisao novi desetogodišnji ugovor vrijedan 67 miliona dolara. U prve četiri godine ugovora Šveđanin će zarađivati po 6 miliona dolara, dok će u zadnjoj godini ugovora dobiti 8 miliona dolara. Backstrom je u julu trebao postati slobodan igrač, ali je uprava najboljeg tima regularnog dijela sezone na vrijeme reagovala i zadržala drugu svoju zvijezdu.

Prije dvije godine uprava Capitalsa je potpisala ugovor na 13 godina sa prvom zvijezdom kluba Alexom Ovechkinom. Ovechkinov ugovor, vrijedan 124 miliona dolara, najskuplji je ugovor u NHL-u. Backstrom je sa 33 gola i 68 asistencija četvrti igrač NHL-a ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.