"Sudije su se smijale igračima u lice"

RK Bosna BH Gas uložila žalbu na suđenje

"Sudije su se smijale igračima u lice"

Prvo polufinale Kupa Bosne i Hercegovine donijelo je pobjedu Izviđača nad Bosnom BH Gas, ali i novi skandal sudijske organizacije Rukometnog saveza BiH, odnosno "svemogućeg" Stanislava Mucića.

Naime, rukometaši Bosne BH Gas su debelo oštećeni suđenjem sudijskog para Zovko-Knezović iz Mostara, a Studenti su podnijeli i zvaničnu žalbu na suđenje.

Žalili smo se na suđenje sudijskog para iz Mostara Zovko Knezović jer smo pokradeni, a to može potvrditi svako ko je bio na utakmici. Svjesni smo da ova žalba neće ništa promijeniti, ali makar neka ostane zapisano da smo se žalili. Odmah na današnjem delegiranju sudija znali smo šta nam se sprema, jer je gospoda iz sudijske organizacije za našu utakmicu delegirala sudijski par iz Mostara, a jedan od njih je uposlenik firme predsjednika Izviđača Stanislava Mucića", rekao je nakon susreta za SportSport.ba Kenan Magoda, direktor Bosne BH Gas.

"Ovo je najgora krađa koju sam do sada vidio u rukometu. Moramo svi zajedno stati u kraj sudijskoj organizaciji i mešetarenjem koje oni čine. Čitavu godinu se radi protiv Bosne kako u prvenstu tako i u Kupu. U prvenstvu im nije uspjelo da nam uzmu titulu, ali evo drugi plan, odnosno naše besramno izbacivanje iz Kupa im je pošlo za rukom. Rukometni savez BiH se mora obračunati sa ovakvim stvarima i dozvoliti da sport ostane u rukama samo sportista. Ono što je najgore, sudije su se smijale igračima u lice i govorile im da se džaba bore?!", dodao je Kenan Magoda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.