Vitez uvjerljivo slavio u Derventi

Vitez uvjerljivo slavio u Derventi

Proteklog vikenda seniori Ragbi kluba "Vitez" u Derventi su pobijedili ekipu Trk/Gladijator rezultatom 48:7.

Treneri/igrači Ivan Vrebac i Boris Petrović nisu imali na raspolaganju sve igrače, ali ipak su uspjeli svladati domaćina koji je bolje otvorio utakmicu i poveo rezultatom 7:5.

Ipak, u konačnici je presudilo iskustvo i pojačanja Ragbi kluba "Vitez" koji su na jesen stigli iz Rudara iz Zenice te su Vitežani na kraju slavili uvjerljivo 48:7 i tako učvrstili drugu poziciju iza ekipe Čelika iz Zenice.

Danas je u Zenici na Kamberovića polju mlada ragbi reprezentacija BiH igrala protiv reprezentacije Moldavije, a za BiH su nastupila i dva Vitežanina, Zvonimr Ljubanić i Martin Martić.

Važno je napomenuti i da su seniori Ivan Vrebac i Ivo Skopljak dobili pozive izbornika seniorske reprezentacije te bi trebali nastupiti 19. aprila 2014. kada seniorska reprezentacija igra protiv Norveške. 

Ovi pozivi samo još jednom potvrđuju kako ragbi klub Vitez radi jako dobro i ovo je nagrada svim igračima, trenerima i Upravi kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.