Mirza srušio i Barcelonu

ACB liga

Mirza srušio i Barcelonu

M. Šljivak

Veliki derbi španske Endesa ACB lige odigrali su večeras u Vitoriji Caja Laboral i aktuelni prvak Španije Barcelona. Pobjedu su na kraju slavili domaći košarkaši rezultatom 71:60.


Odličnom odbranom Caja je bez većih problema dobila Barcelonu, koja niti u jednom momentu nije uspjela čak ni da izjednači rezultat.

Prvi period završen je vodstvo Caje 17:8, da bi na poluvremu ta prednost iznosila +7, 29:22. U drugom poluvremenu i dalje odlična igra izabranika Duška Ivanovića.

Prednost je rasla iz minute u minut, a na kraju Barcelona može biti i zadovoljna sa porazom od jedanaest poena razlike.

Milko Bjelica je sjajnom rolom u posljednjoj četvrtini ubacio 17 poena, dok je još jednu fantastičnu partiju pružio Mirza Teletović sa 16 poena i 7 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.