Izvučene grupe za Euroligu

Izvučene grupe za Euroligu

Danas je održano izvlačenje grupa za Top 16 košarkaške Eurolige. Grupa F se posebno ističe, a u njoj će snage odmjeriti čak tri španska kluba.

U grupi G snage će odmjeriti Fenerbahče, Unics, Armani Milano i aktuelni evropski prvak, momčad Panathinaikosa. Moskovski CSKA, grčki Olympiacos, te dvije turske momčadi, Efes i Galatasaray, čine grupu E. 

Prvaci Španije, momčad Barcelone, našli su se u skupini H zajedno sa Maccabijem iz Tel-Aviva, Cantuom i Žalgirisom.

Prvi susreti u grupama odigrat će se 16. januara 2012. godine, a završetak takmičenja po grupama zakazano je za 1. mart. Po dvije prvoplasirane momčadi iz svake grupe plasirat će se u četvrtfinale, nakon kojeg će pobjednici igrati završni turnir u Istanbulu od 11. do 13. maja iduće godine. 

Euroliga, grupe:

Grupa E: CSKA, Olympiacos, Efes, Galatasaray
Grupa F: Real Madrid, Montepaschi Siena, Unicaja, Bilbao
Grupa G: Fenerbahče, Panathinaikos, Unics, Armani
Grupa H: Barcelona, Maccabi Tel-Aviv, Cantu, Žalgiris

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti