Vijeće za tisak BiH odlučilo

Nekorektano: Demantij SK „BET-Live“ nije objavljen

Vijeće za tisak BiH odlučilo

Sponzorski tekst
Teme:

Nakon štete koja je nanesena kako ugledu, tako i poslovanju SK „BET-Live“, a zbog objave neistine i insinuacija u Dnevnom Avazu potkraj prošle godine, kladionica „BET-Live“ osjetila potrebu i obvezu svim igračima, te čitateljima te novine iznijeti pravu istinu, a za koju smo bili uskraćeni.

Zbog toga smo pokrenuli i Žalbeni postupak kod Vijeća za tisak, a koji je donio istinu i pokazao kako „BET-Live“ i rukovodstvo Kladionice nisu onakvi kakvima ih je prikazao sporni tekst.

Žalbena komisija Vijeća za tisak u BiH, na sjednici održanoj 18. prosinca, 2009. godine u Sarajevu, razmotrila je prigovor SK „BET-Live“ na neobjavljivanje demantija teksta „Preživjela dvije pljačke i dobila otkaz“ od 29.10.2009. godine u „Dnevnom avazu“.

Žalbena komisija, u sastavu: predsjedavajuća, sutkinja gđa Nada Arsenić, prof. dr. Miodrag Živanović, odvjetnik g. Dražen Zubak, psihologinja prof.dr. Nada Ler-Sofronić, novinar g. Fuad Kovačević, komunikolog-akademski slikar mr. Goran Janković i odvjetnica gđa Nada Dalipagić, pažljivo je razmotrila prigovor i zaključila da je prekršen Kodeks za tisak BiH u Članu 7 – Mogućnost odgovora.
Odluku Žalbene komisije možete pročitati na web stranici Vijeća za tisak u BiH www.vzs.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.