N/FSBiH podržava promociju fudbala

N/FSBiH podržava promociju fudbala

Nogometni savez Bosne i Hercegovine u narednom periodu će iz sredstava "Grassroots" pomoći održavanje pojedinih manifestacija koje za cilj imaju promociju nogometa.

Prva od tih aktivnosti je održavanje 8. međunarodnog turnira u malom nogometu u ženskoj konkurenciji. Futsal turnir pod nazivom "Sarajevo 2012." bit će održan 25. i 26. februara u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu, a učestvovat će 16 ekipa iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i BiH, saopćeno je iz NSBiH.

Za nastavak takmičenja u Drugoj ligi Republike Srpske u malom nogometu NSBiH će donirati lopte KMF "Tango" iz Istočnog Sarajeva.

NSBiH će također pomoći humanitarnoj organizaciji "Međunarodni forum solidarnosti- Emmaus" iz Doboj Istoka, a podržat će i takmičenje "Zimska liga nada" u kojem učestvuje oko 300 dječaka do 14 godina, a čiji organizatori su FK Olimp Pale i FK Slavija iz Istočnog Sarajeva, saopćeno je iz N/FSBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije