Štilić: Nije li vrijeme za novi korak?

"Borussia M. me želi dovesti"

Štilić: Nije li vrijeme za novi korak?

E. Škorić

U intervjuu za jednu poljsku novinu, bh. reprezentativac Semir Štilić otkrio je kako na ljeto definitivno napušta redove Lecha iz Poznana.

"Želio sam igrati u Poljskoj, pokazati dobre strane i napredovati u karijeri. Čini mi se da je došao trenutak da odem", rekao je Štilić u intervjuu za Sport Review, dodavši:

"U poljskoj ligi sam pokazao sve što mogu. Imam 24 godine i idealno je vrijeme da se okušam negdje drugo. Dobro mi je u Poznanu, ali kao što sam rekao želim napraviti korak naprijed. Nije li vrijeme za to?".

Štilić je priznao da je Borussia Moenchengladbach, njemački bundesligaš s kojim se povezuje već dugo vremena, "dosta aktuelna tema".

"Istina da je to aktuelna tema. Trener Lucien Favre tamo radi, koji je trenirao Herthu i tada me želio. Čuo je dosta dobroga o meni. Sada, kada je u Borussiji, nastoji me opet dovesti".

"Imao sam tri ili četiri ponude. Iz Njemačke i Italije te Poljske. Moj otac me savjetovao da gradim karijeru korak po korak. Tada je Lech bio najbolji korak za mene. Nisam napravio grešku što sam došao u Poznan. Sljedeći korak je transfer. Znam da navijači Lecha žele da što je moguće duže ostanem ovdje i igram najbolje što mogu, ali moj napredak je važan", dodaje bh. reprezentativac.

Štilić je još kazao kako se transferom bave njegovi agenti. Odbijen je novi ugovor Lecha, pa ćemo, nema sumnje, ovog sjajnog 24-godišnjeg veznjaka gledati u, kako sada stvari stoje, Bundesligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti