Štilić: Lech će me pustiti uz dobru ponudu

Za sada ništa konkretno, ali...

Štilić: Lech će me pustiti uz dobru ponudu

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Semir Štilić najvjerovatnije će na kraju ove sezone napustiti redove poljske ekipe Lecha iz Poznana.

Čelnici kluba iz Poznana su poručili Štiliću da može napustiti Lech, ali samo u slučaju da za njega dođe finansijski adekvatna ponuda, koja bi zadovoljila Lech.

Za Štilića je interesovanje pokazala Borussija Moenchengladbach, ali i Stuttgart. Prije nekoliko dana pojavila se informacija kako je Gladbach za našeg reprezentativca lechu spreman platiti 1,5 miliona eura, a Štilić je u razgovoru za SportSport.ba potvrdio kako je Lech spreman da ga proda.

"Pa, nije baš da su mi poručili da mogu ići, ali su mi rekli da bi me mogli prodati u slučaju dobre ponude. Ja zaista ne znam kolika je to dobra ponuda, ali mislim da me neće pustiti za manje od dva miliona eura", kaže Štilić za naš portal i dodaje:

"Koliko ja znam, za sada nema ništa konkretno. Za Borussiju iz Moenchengladbacha sam čuo da postoji kao klub (smijeh), ali za interesovanje za mene sam čuo samo iz medija. Međutim, sezona još uvijek nije gotova i nijedan klub neće krenuti u pregovore dok se sezona ne završi".

Lech je ove sezone u fudbalskom prvenstvu Poljske poprilično podbacio...

"Ma da! Ovo je za Lech izgubljena sezona. Izgubili smo prvenstvo, a ne možemo dohvatiti ni Evropu. Jučer smo izgubili dobivenu utakmicu. Vodili smo i onda primili dva gola u dvije minute, tako da ćemo jako teško do kraja dohvatiti neko od mjesta koja vode u Evropu", rekao je na kraju razgovora za SportSport.ba Semir Štilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.