Misimović potpisao za moskovski Dinamo

Čeka se još zvanična potvrda

Misimović potpisao za moskovski Dinamo

Galatasaray je konačno pustio Zvjezdana Misimovića, koji je potpisao ugovor sa moskovskim Dinamom, tvrde turski i ruski mediji.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine prošao je danas medicinske pretrage, te je dogovorio transfer, koji će vrlo skoro i zvanično biti objavljen.

Misimović je sa Dinamom potpisao ugovor do 2014. godine, a ova ruska ekipa platila je za njega 4,5 miliona eura, s tim da će veći dio tog novca biti prebačen Misimovićevoj nekadašnjoj ekipi Wolfsburga.

Misimović je definitivno pogriješio dolaskom u redove Galatasaraya, gdje se našao u nemilosti rumunskog trenera Gheorghea Hagija, koji ga je nedugo nakon što je preuzeo klupu Galate, na kojoj je naslijedio Franka Rijkarda, udaljio iz prve ekipe.

Ovo je svakako odlična vijest i za Misimovića, ali i za selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safeta Sušića, čiji će važan igrač sada ponovo imati priliku da igra uoči nastavka kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.