Krpić nakon pola sezone napušta LASK

Interes pokazali njemački, talijanski i turski klubovi

Krpić nakon pola sezone napušta LASK

Sulejman Krpić, nekadašnji juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, samo nakon pola sezone u austrijskom LASK-u, promijenit će sredinu. Interesovanje su pokazali neki njemački, talijanski i turski klubovi, a također moguć je i povratak u Dinamo.

Krpić je u aprilu 2009. godine potpisao je profesionalni ugovor sa Dinamom, a hrvatski mediji su dosta pisali o igraču koji je dobio "Balabanovu devetku". Ipak, nekadašnji juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u januaru je preselio u LASK.

U Austriji se prema Krpiću nisu odnosili korektno, a to je jedan od glavnih razloga što će već na ljeto 20-godišnji napadač napustiti LASK. Ističe kako bi najradije igrao u Njemačkoj, jer voli taj nogomet.

"Potpisao sam ugovor na šest mjeseci, ali do petog kola nisam mogao igrati, jer nisu sredili papire. Kasnije se ispostavilo da su to najmjerno uradili. Uz to još trener ne voli strance. Sada žele da produžim ugovor na dvije godine, ali ne želim to uraditi. Sljedeće sezone će igrati u drugoj ligi, a imam bolje ponude", rekao je Krpić za SportSport.ba, dodavši:

"Ima interesa klubova iz Njemačke, Italije i Turske. Sada ne mogu govoriti o imenima klubova. Posotoji mogućnost i da se vatim u Dinamo. Najviše bih volio okušati se u Njemačkoj. Volim taj nogomet, a i daje se dosta prostora mladim igračima. Tamo vidim sebe i svoju budućnost".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.