Golman Sao Paula zabio jubilarni 100. gol

Golman Sao Paula zabio jubilarni 100. gol

E. Škorić

Sao Paulo je u brazilskom prvenstvu u subotu navečer s 2:1 savladao Corinthians. Drugi gol za domaći sastav postigao je golman Riberio Ceni...rn

Sao Paulo je pet minuta prije kraja prvog poluvremena došao do vodstva preko Dagoberta, da bi Ceni sjajnim "slobodnjakom", u svom stilu, povisio na 2:0. Tek je Dentinho u 68. minuti uspio smanjiti, no promjena više nije bilo. Bar ne u rezultatskom smislu.

Na terenu je, itekako, bilo. Dagoberto je isključen kod domaćih, a kod gostiju Alessandro i Dentinho.
No, poenta ovog teksta je ta da je Ceni, 38-godišnji golman Sao Paola, na toj utakmici postigao jubilarni 100. gol. 

"Kada golman napusti svoj gol i krene ka napadu, boji se da nešto ne krene po zlu i naravno uzima rizik, ali za mene se sve završilo onako kako sam to i želio", kazao je Ceni brazilskim novinarima.
rn

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.