Gladbach nudi 1,5 miliona eura za Štilića

Lech potvrdio odlazak reprezentativca BiH

Gladbach nudi 1,5 miliona eura za Štilića

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Semir Štilić od naredne će sezone najvjerovatnije igrati u Njemačkoj, u dresu Borussije iz Moenchengladbacha.

Borussia Moenchengladbach je odlučna u namjeri da u svoje redove dovede mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine iz redova poljske ekipe Lecha iz Poznana, kojoj je spremna za Štilića platiti 1,5 miliona eura.

Gladbach je jedna od najtrofejnijih njemačkih ekipa svih vremena, koja je pet puta bila prvak Njemačke, ali koja se ove sezone u razigravanju sa Bochumom bori za opstanak u Bundesligi. Ipak, bez obzira na ishod baraža sa Bochumom, trener Gladbacha Lucien Favre će na raspolaganju za dovođenje pojačanja ovog ljeta imati čak 27 miliona eura, jer u Borussiji žele spriječiti da im se ponovi ovakva sezona.

Kako je SportSport.ba već pisao, Semir Štilić se nalazi u vrhu liste želja ove njemačke ekipe za dovođenje u narednom prelaznom roku. Osim Štilića, Favre želi dovesti i Švajcarca Ricarda Rodrigueza iz Zuricha i Dušana Đorića također igrača Zuricha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.