Favre ne odustaje od dovođenja Štilića

Čeka se prodaja Bradleya i Idrissoua

Favre ne odustaje od dovođenja Štilića

Trener njemačkog bnudesligaša Borussije iz Moenchengladbacha Lucien Favre ne želi odustati od dovođenja reprezentativca Bosne i Hercegovine Semira Štilića.

Štilić se već duže vrijeme nalazi na listi želja Borussije iz Moenchengladbacha, koja je bila blizu njegovog dovođenja iz poljskog Lecha iz Poznana, ali nakon što je propao transfer Michaela Bradleya u Aston Villu, Gladbach je ostao bez potrebnog novca za transfere.

Lech za Štilića traži dva miliona eura, a u Borussiji su namjeravali nabaviti taj novac prodajom Bradleya. Međutim, promjena na klupio Aston Ville upropastila je ovaj transfer, te Bradley neće na Villa Park, što je stopiralo transfer Štilića.

Ipak, trener Borussije Lucien Favre nije odustao od ideje dovođenja Štilića, te je u razgovoru sa sportskim direktorom Borussije Maxom Eberlom istakao kao prioritet dovođenje reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Favre se ne slaže sa politikom Eberla, koji smatra da je Borussija već dovela sve igrače koji joj trebaju, te ističe kako mu je u ekipi potreban igrač sredine terena Štilićevog profila.

Ipak, u Borussiji će biti primorani da sačekaju potencijalne kupce za Bradleya i  Mohamadoa Idrissoua, čijom bi prodajom nabavili novac za transfer Semira Štilića.

Za Štilića se u posljednje vrijeme sve više raspituje još jedan bundesligaš, Schalke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.