Deulofeu: Pogrešno bi bilo sada misliti o Barceloni

Komentarisao povratak na Nou Camp

Deulofeu: Pogrešno bi bilo sada misliti o Barceloni

E. Čaušević

Gerard Deulofeu je napravio odličan porez dolaskom na posudbu u Milan iz redova Evertona.

Španski fudbaler je prije nekoliko godina stigao u Everton iz Barcelone, ali je u posljednje vrijeme imao veoma malu minutažu u klubu sa Goodisona. U januaru je Deulofeu odlučio da je vrijeme za promjenu, te je otišao na posudbu u Milan.

Ovaj potez ispostavio se kao izuzetno dobar, jer je već u prvih nekoliko utakmica pokazao da će biti veliko pojačanje za Rossonere. Deulofeu je nakon tri godine ponovo dobio poziv u reprezentaciju Španije i ne krije da je za to najviše zaslužan odlazak na San Siro.

"Da nisam prihvatio ponudu Milana sigurno da sada ne bih bio u reprezentaciji Španije. To je sjajan klub i trenutno sam samo fokusiran na Milan. Veoma sam sretan tu i prezadovoljan kako su me svi prihvatili. Kada sam saznao da me želi Milan odmah sam poručio da je to klub u koji želim da idem", rekao je Deulofeu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U španskim medijima jučer se pojavila informacija da bi se ovaj fudbaler na ljeto mogao vratiti u Barcelonu jer u ugovoru s Evertonom postoji klauzula da ga katalonski klub ponovo može kupiti za 12 miliona eura.

"Očekivao sam to pitanje. Zaista je odlično čuti takve stvari, ali igrač mora biti fokusiran samo na ostatak sezone jer ako počnete razmišljati o narednoj sezoni nema vas nigdje. Vidjet ćemo na ljeto šta će se desiti, trenutno sam fokusiran samo na Milan. Bila bi pogreška da sada razmišljam o Barceloni ili Evertonu", dodao je fudbaler Milana.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi