Borac deklasiran za 9 minuta

Maccabi u Haifi slavio sa 5:1

Borac deklasiran za 9 minuta

Borac je poražen u Haifi od Maccabija sa viskih 5:1, nakon neshvatljivog pada u igri u drugom poluvremenu kada je bh. prvak za samo 9 minuta primio četiri gola.

Maccabi je krenuo silovito od samog početka, a odbrana Borca u dva je navrata prilično nesigurno reagovala, te trener Banjalučana Zvezdan Cvetković samim startom nije mogao biti zadovoljan.

Međutim, ono što su do isteka prvog poluvremena pokazali fudbaleri aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine ne samo da je moglo zadovoljiti Cvetkovića i sve navijače banjalučke ekipe, već je sigurno premašilo sva očekivanja zaljubljenika najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Borac je u odbrani igrao gotovo bez greške, sa velikom dozom discipline, a kako je poluvrijeme odmicalo, tako je i Borac bivao sve opasniji pred golom domaće ekipe.

Banjalučani su poveli u 24. minuti nakon sjajno izvedene polukontre. Lopta je na desnoj strani došla do Bojana Raspudića, koji potom matira Nira Davidovitcha za opšte oduševljenje među Banjalučanima.

Maccabi je nakon primljenog gola krenuo još ofanzivnije ka golu Asmira Avdukića, ali sve napada odbrana Borca rutinski je neutralisala sve do samog kraja prvog poluvremena.

Igrala se prva minuta sudijske nadoknade vremena u prvom dijelu kada je nakon kornera lopta došla do Amashe koji između pet ograča Borca uspijeva matirati Avdukića.

Sve riječi hvale na igru Borca u prvom poluvremenu, ne vrijede za nevjerovatan, amaterski pad u nastavku.

Borac je za samo 9 minuta primio četiri gola i oprostio se od daljnjeg takmičenja u Ligi prvaka. Tačnije, Banjalučani su u tri minute primili tri gola!

Prvo je u 71. minuti Amasha pogodio za vodstvo Maccabija od 2:1, a već u narednom napadu zbunjenost Banjalučana iskoristio je Yampolsky. Borac nije čestito ni krenuo sa centra, a bilo je 4:1. Egzekutor ponovo Amasha. Konačan nokaut bh. prvaku zadao Golasa deset minuta prije kraja meča.

Borac je većim dijelom utakmice bio ravnopravan protivnik moćnom Maccabiju, ali gotovo pa amaterski pad u igri koštao je bh. prvaka ispadanja iz Lige prvaka, jer je iluzorno za očekivati da Borac na Gradskom stadionu u Banja Luci u revanšu uspije nadoknaditi veliki zaostatak. Šteta...

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti