NLB liga sezona 2009/10

Adriatic Basketball Association

Moderatori/ce: nerminh74, BrigateBL

PostPostao/la Bily Piton dana 18 feb 2010, 16:30

Mosby..ovo je sportski forum,niko se nije urotio protiv Hrvata..šta je tebi...Ja Cibonu izuzetno cjenim i smatram uz Partizan,Split,Zadar,Bosnu,Zvezdu i Olimpiju jednim od velikana ex-yu košarke a i šire..pa ta ekipa je 2 put bila prvak evrope...znači ja ne omalovažavam Cibonu,samo kažem da u ovom trenurku i u zadnje 2-3 godine Partizan ima dominaciju na ovim prostorima i da je najbolji,što ne znači da će to biti dovjeka...o nikakvoj uroti nije riječ
PFC Forever!!!

Ponosan što sam Srbin!

Jedan je CLEO 9 !!!
Bily Piton

PostPostao/la Steve Urkel dana 18 feb 2010, 16:37

evo i ja sam navijač cibone,ali ipak mislim da zadnje 2-3 godine protiv partizana nije nitko favorit,pa čak i barca,pao...,ali isto tako cibona igra ovu sezonu s puno problema i oni isto tako mogu svakoga iznenaditi,i još da napomenem da je i peras uz duleta među 5 najbolji trenera u euroligi,pa šta radi s cibonom u rosteru sa svega 8-9 igraca
Steve Urkel

PostPostao/la neno#4 dana 18 feb 2010, 16:38

Ted Mosby je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Ma samo treba pustiti ljude da pricaju i da se dizu u nebesa. Dule pametno suti i kad dodje taj Final 4 fino protivnicima ocita lekciju i rijesen problem. Da DV ne pocne i ovdje uvoditi pojam KK Sledeca sezona koji je u Srbiji veoma popularan.
Dobro Hrvati sire propagandu i za njih je Pranjic bolji Lahma, Evre, A.Cole-a, pa Vas od njih ne treba nista cuditi.
Navijac sam KK Bosne ali Partizanu nema niko ravan na Balkanu svi su jednu stepenicu ispod njih, neki cak i dvije, i ne treba se zavaravati ako se neko pobjedi dva puta i da to bude mjerilo.

Navijač Bosne moja sućut. Svi ste se urotili protiv Hrvata

a ciji si ti navijac???????????? izjasni se..........
Sergio Scariolo

Covjek koji je uspio izgubiti 18 razlike sa timom koji je Svjetski prvak...
neno#4

PostPostao/la Ted Mosby dana 18 feb 2010, 18:35

neno#4 je napisao/la:
Ted Mosby je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Ma samo treba pustiti ljude da pricaju i da se dizu u nebesa. Dule pametno suti i kad dodje taj Final 4 fino protivnicima ocita lekciju i rijesen problem. Da DV ne pocne i ovdje uvoditi pojam KK Sledeca sezona koji je u Srbiji veoma popularan.
Dobro Hrvati sire propagandu i za njih je Pranjic bolji Lahma, Evre, A.Cole-a, pa Vas od njih ne treba nista cuditi.
Navijac sam KK Bosne ali Partizanu nema niko ravan na Balkanu svi su jednu stepenicu ispod njih, neki cak i dvije, i ne treba se zavaravati ako se neko pobjedi dva puta i da to bude mjerilo.

Navijač Bosne moja sućut. Svi ste se urotili protiv Hrvata

a ciji si ti navijac???????????? izjasni se..........

Cibone
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Ted Mosby

PostPostao/la neno#4 dana 18 feb 2010, 19:08

a ciji si ti navijac???????????? izjasni se..........[/quote]

Cibone[/quote]

onda nemoj @amerosmu govoriti nista za bosnu...a tebi u potpisu stoji siroki......malo je siroki bolje plasiran od bosne....sto su rijetke situacije u nlb zadnjih godina ;) ;) ;) ;) ;) ;)
Sergio Scariolo

neno#4

PostPostao/la Steve Urkel dana 18 feb 2010, 20:23

evo cibona izbaci zadra na produzetke,dobra tekma neviđena u zadnjim minutama,ciboni nije igrao ni andrić,ni vukušić,te rozić otprije,imam osjećaj da ovi zadar nikad neće dobit cibonu,stvarno nikako da ih pobjede,nešto kao i bosna širokog
Steve Urkel

PostPostao/la neno#4 dana 18 feb 2010, 20:28

Steve Urkel je napisao/la:evo cibona izbaci zadra na produzetke,dobra tekma neviđena u zadnjim minutama,ciboni nije igrao ni andrić,ni vukušić,te rozić otprije,imam osjećaj da ovi zadar nikad neće dobit cibonu,stvarno nikako da ih pobjede,nešto kao i bosna širokog

malo je bosna vise puta dobijala sirokog nego zadar cibonu ;) ;) ;) ;)
Sergio Scariolo

neno#4

PostPostao/la Ted Mosby dana 19 feb 2010, 00:54

neno#4 je napisao/la:
Steve Urkel je napisao/la:evo cibona izbaci zadra na produzetke,dobra tekma neviđena u zadnjim minutama,ciboni nije igrao ni andrić,ni vukušić,te rozić otprije,imam osjećaj da ovi zadar nikad neće dobit cibonu,stvarno nikako da ih pobjede,nešto kao i bosna širokog

malo je bosna vise puta dobijala sirokog nego zadar cibonu ;) ;) ;) ;)

Ma kad je Bosna nas dobila, a ovo se moje Široki odnosi na nogomet
Only ONE UNITED
Ted Mosby

PostPostao/la Barney Stinson dana 19 feb 2010, 14:25

joj se ste se raspričali :mrgreen: :mrgreen:
Cibona i Partizan su dvije podjenake ekipe koje imaju izvrsne strucnjake i trenere na klupama s tim sto bih ja dao prednost Vujosevicu a s tim odmah i Partizanu...
a Zadar je prica za sebe s tim da mi zadar nije mrzak ali mi je drago sto gube radi Jusupa :D :mrgreen: :D
Široki Brijeg
..... -ђ- .....
Barney Stinson

PostPostao/la york dana 19 feb 2010, 16:44

nisu mi dragi ni jedni ni drugi,ali ja i isto mislim da je partizan u svim segmentima ispred cibone
york

PostPostao/la Bily Piton dana 19 feb 2010, 17:28

Partizan je institucija..ostali su klubovi 8-)
PFC Forever!!!

Ponosan što sam Srbin!

Jedan je CLEO 9 !!!
Bily Piton

PostPostao/la kakavdanakneiskustvu dana 19 feb 2010, 19:35

Bily Piton je napisao/la:Partizan je institucija..ostali su klubovi 8-)

hm,o tome bi se moglo nadugo i naširoko diskutovati
kakavdanakneiskustvu

PostPostao/la Ted Mosby dana 20 feb 2010, 19:03

Cibona je institucija a ostali su klubovi
Only ONE UNITED
Ted Mosby

PostPostao/la Bily Piton dana 20 feb 2010, 20:19

Ted Mosby je napisao/la:Cibona je institucija a ostali su klubovi

hahahahahahaahhhahahaha :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
PFC Forever!!!

Ponosan što sam Srbin!

Jedan je CLEO 9 !!!
Bily Piton

PostPostao/la neno#4 dana 20 feb 2010, 20:48

Barney Stinson je napisao/la:joj se ste se raspričali :mrgreen: :mrgreen:
Cibona i Partizan su dvije podjenake ekipe koje imaju izvrsne strucnjake i trenere na klupama s tim sto bih ja dao prednost Vujosevicu a s tim odmah i Partizanu...
a Zadar je prica za sebe s tim da mi zadar nije mrzak ali mi je drago sto gube radi Jusupa :D :mrgreen: :D

ne bih se ja bas slozio s tim ;) ;) ;) ;)
Sergio Scariolo

neno#4

PostPostao/la Bily Piton dana 20 feb 2010, 21:09

PARTIZAN-Hemofarm poluvrijeme 32-48 :shock: kraj 69-64 :lol: 8-)

Crno-beli su u utakmici velikim preokretom u trećoj deonici savladali vršački Hemofarm rezultatom 69:64 (13:24, 19:24, 21:6, 16:10).

< Vrščani su silovito krenuli i serijom od 8:0 počeli prvi polufinalni susret u Čaiiru. Nakon dva i po minuta igre klupa Partizana je tražila tajm-aut, međutim i nakon još jedne izgubljene lopte crno-belih Hemofarm je u kontranapadu postigao nove poene za 10:0. Seriju narandžastih prekinuo je Roberts efektnim zakucavanjem. Brzo su crno-beli rešili nekoliko napada pod košem, a uspešani su prvi put bili van linije 6, 25 za 9:12. Čvrsta odbrana Hemofarma ponovo je zaustavila napad Partizana koju su materijalizovali na drugoj strani i novom serijom 9:0 prešli u dvocifreno vođstvo 9:21. Mekejleb je svojim uspešnim šutevima sa penala i efektnim prodorom uz faul, održao crno-bele. Međutim nova trojka na strani Vrščana i loše izvođenje slobodnih bacanja tima iz Beograda ostavili su dvocifrenu prednost formalnim gostima na ovom meču pred drugu četvrtinu.

Jake odbrane na obe strane nisu dozvoljavale lake poene, a šut je zakazao, nakon tri minute igre u nastavku 16:26. Kapiten Božić je pogodio dve trojke za redom, ali odbrana Partizana nije nalazila rešenje za šut sa distance protivnika. Potom su dosuđene tehničke greške Mariću i Jagodniku, a ekipa Hemofarma je ponovo došla na dvanaest ponena viška. Napad Partizana nije funkcionisao, dok su Lukajićevi izabranici bili precizni i uvećali svoju prednost 26:42. Do kraja poluvremena nervoza kod crno-belih se ponovo odrazila na penale, dok su Vrščani bili ponovo ubedljiviji u napadu i na poluvreme otišli sa velikih 32:48.

Početak treće četvrtine je bio u znaku odličnih prodora Mekejleba koji je uspeo da ublaži prednost Hemofarma 39:50. Marić i Kecman su upotpunili seriju crno-belih, a odbrana Partizana je u tim trenucima odlično funkcionisla za samo četiri poena zaostatka za protivnikom 46:50. Seriju od 17:0 Hemofarm je prekinuo prekinuo preko centra Marjanovića 49:52. Dozvolivši samo šest poena protivniku u ovoj četvrtini, crno-beli su u odlučujuću deonicu ušli sa pola koša zaostatka 53:54.

Ponovo su obe ekipe uspostavile čvrste odbrane, crno-beli nisu iskoristili nekoliko napada ze vođstvo, a tek nakon tri minuta igre u poslednjoj deonici Hemofarm je postigao poene 53:56. Trojkom Kecmana Partizan nije dopustio ekipi iz Vršca da se ponovo rezultatski odlepi. Nakon vezanih promašaja na obe strane, nova trojka Kecmana, kao i pogodak Marića doneli su ekipi Partizana izjednačenje 61:61. Mekejleb je bio uspešan sa linije penala, kao i Marković sa druge strane. U sledećem napadu plejmejker Partizana je efektno pronašao put do koša Hemofarma za 65:63. Naredni napad ekipe iz Vršca je uspešno zaustavljen, Rašić je bio siguran u završnici sa linije slobodnih bacanja oba puta i crno-beli su u veoma neizvesnoj završnici slavili i ušli u finale Kupa Radivoja Koraća!
PFC Forever!!!

Ponosan što sam Srbin!

Jedan je CLEO 9 !!!
Bily Piton

PostPostao/la nerminh74 dana 20 feb 2010, 23:38

koliko cujem bila je ogromna kradja
nerminh74
Moderator

PostPostao/la neno#4 dana 21 feb 2010, 00:36

ja koliko cujem ekipa koja na poluvremnu vodi 16, slovima sesnaest razlike i onda dvije minute do kraja trece cetvrtine ima dva postignuta poena, nema sta da trazi?!!!!!!!.....u prvom poluvremenu bilo je nekih diskutabilnih faulova koji nisu svirani na aleksu, a onda je isla mala komepnzacija na kraju.....roberts cini mi se u drugom nikako nije izlazio van....
Sergio Scariolo

neno#4

PostPostao/la Bily Piton dana 21 feb 2010, 14:53

E večeras još FMP i 34.trofej u vitrinu :D
PFC Forever!!!

Ponosan što sam Srbin!

Jedan je CLEO 9 !!!
Bily Piton

PostPostao/la Bily Piton dana 22 feb 2010, 00:16

Ma najjači smo 8-) ...
Košarkaši Partizana treći put uzastopno osvojili su Kup Radivoja Koraća pobedivši u finalu FMP iz Železnika rezultatom 72:62 (18:16, 16:15, 16:18, 22:13)!

Prve tri četvrtine su uglavnom protekle u ravnopravnoj borbi, ali su ’crno-beli’ sjajnom igrom u poslednjih deset minuta uspeli da se odlepe i da zasluženo osvoje „Žućkovu levicu“.

Najefikasniji u Partizanu bio je Lester McCalebb sa 16 poena, dok je Dušan Kecman ubacio 14, a Aleks Marić deset poena. Partizanu je ovo ukupno 11. titula u nacionalnom Kupu.

Partizan je utakmicu otvorio serijom 8:2, ali je usledio period gde nijedna od ekipa nije uspevala da postigne koš. Prvih deset minuta igre se približavalo kraju kada su košarkaši obe ekipe počeli da pogađaju koš, tako da se prva četvrtina na kraju završila rezultatom 18:16 za Partizan.

Druga četvrtina je bila veoma slična prvoj, s tim što su strelci bili još manje raspoloženi. U tom periodu igre, igra preko centara ‘crno-belih’ nije funkcionisala, kao ni šut iz polja i iza linije za tri poena. Partizan je uspeo u jednom momentu u finišu poluvremena da se odlepi na šest poena prednosti trojkom Mitrovića, ali je Čović odmah uzvratio, pa se na odmor otišlo sa prednošću od tri poena za ‘crno-bele’ – 34:31.

FMP je odlično počeo treću četvrtinu. Partizan je poveo na početku sa 36:34, ali je usledila serija ekipe iz Železnika od 9:0, za prvo veće vođstvo. Ipak, Partizan je uspeo da se održi u igri pa se u poslednji period igre ušlo sa prednošću od samo pola koša za ‘crno-bele’ – 50:49.

Sam početak poslednje četvrtine nagovestio je konačan ishod finalne utakmice. Kada je bilo najpotrebnije, Dušan Kecman je vezanim trojkama pomogao Partizanu da se konačno odlepi i da tu prednost uspešno sačuva do kraja meča. Svoj prvi pogodak, iz šestog pokušaja, iza linije za tri poena postigao je i kapiten Petar Božić i ekipa FMP-a je konačno bila slomljena. Pet minuta pre kraja meča Partizan je imao do tada najveću prednost od 12 poena razlike – 63:51. ‘Crno-beli’ su u jednom momentu imali i čak 18 poena prednosti, 72:54, ali je FMP u finišu uspeo da ublaži poraz, pa je Partizan na kraju zasluženo došao do svog trećeg uzastopnog i ukupno 11. trofeja u nacionalnom Kupu!

Posle meča trener Duško Vujošević objasnio je da se ekipa istrošila portiv Hemofarma, ali da je na kraju ipak smogla snage za trijumf.

“Protiv Hemofarma smo potrošili zadnje depoe snage, jer je to bila najteža utakmica. FMP je i išao na to, psihološki je dobro postavio meč, jer nisu imali šta da izgube. Ali uspeli smo”, rekao je Vujošević.

Partizan: Roberts 4, Sinovec, McCalebb 16, Kecman 14, Milošević 5, Rašić 6, Mitrović 3, Božić 3, Marić 10, Vesely 1, Đekić 2, Vraneš 8

FMP: Čović 6, Stefanović 6, P. Stamenković, Lazić 5, Raduljica 18, Protić 5, Musli 2, Jeremić 5, Samardžiski 7, Radetić, Dimić 5, S. Stamenković 3
PFC Forever!!!

Ponosan što sam Srbin!

Jedan je CLEO 9 !!!
Bily Piton

PrethodnaSljedeća

Natrag na NLB liga

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.