Poljaci nadigrali bh. košarkaše
Pobjeda nad Italijom, porazi od Grčke i Poljske

Trofeo Tassoni

Poljaci nadigrali bh. košarkaše

U posljednjem susretu koji je naša košarkaška selekcija odigrala na pripremnom turniru u Riminiju, bolji od izabranika Sabita Hadžića bili su košarkaši Poljske koji su slavili sa uvjerljivih 68:87.

Zadnju utakmicu turnira u italijanskom Riminiju, protiv Poljske, baš kao i onu predzadnju naše košarkaška selekcija neće pamtiti po dobrom. I protiv Poljske je zabilježen ubjedljiv poraz od 19 poena razlike, pa ako tome dodamo i onaj od Grčke (-25), onda je jasno da od ovog pripremnog turnira u Riminiju nismo ništa dobili. Ustvari jesmo, nove glavobolje.

Naši reprezentativci su dobro otvorili susret protiv Poljske kada smo već na samom početku utakmice imali vodstvo od 10:4. Koševima Teletovića, Gordića i Đedovića došli smo da te prednosti koju nismo mogli održati do samog kraja prve dionice. Rezultat na kraju prve četvrtine je glasio 16:22.

Na početku druge četvrtine serija od 7:0 je u našem vlasništvu, tako da smo opet u vodstvu (23:22). Opet igramo toplo-hladno. Opet imamo rupe u našoj igri, tako da Poljaci u 19. minuti ostvaruju najveću prednost na utakmici od 11 razlike (29:40). Do kraja prvog poluvremena koliko- toliko uspjevamo smanjiti rezultat pa se na odmor odlazi sa rezultatom 34:42. Interesantno je to da je tokom ovog dijela utakmice u našoj selekciji za postizanje koševa bilo raspoloženo samo pet igrača.

Drugo poluvrijeme započinjemo sa istom petorkom kao i na početku ove utakmice. Đedović, Gordić, Kikanović, Ikonić i Teletović su na parketu. Berisha i Szewzczyk su nerješiva enigma za naš tim, pa tako često igramo na rubu velikog poraza. Ova dvojica nezaustavljivo prave uspješnu seriju za Poljake i već je 13 razlike (41:54) u 24. minuti. Tokom tog perioda često nas protivnik tjera i u minus od blizu 20 poena. Rotacija igrača je isuviše zanemariva u odnosu na protivnika, moglo bi se reći da i ne postoji.

Takav odnos snaga postojao je i u zadnjoj četvrtini. Četiri minute prije kraja 20 je razlike za Poljsku (63:83). Do kraja nastavljamo u ovom gubitničkom ritmu tako da se sa porazom (68:87) protiv reprezentacije koja ne blista u ovim pripremama opraštamo od turnira u Italiji.

Bosna i Hercegovina - Poljska 68:87

(16:22, 18:20, 18:25, 16:20)

BIH: Gordić 6, Tuljković, Ikonić, Milošević, Bavčić 3, Kikanović 6, Teletović 15, Kapelan 2, Đedović 20, Bajramović 16, Hodžić, Domercant.
POLJSKA: Berisha 14, Lapeta 3, Skibniewski, Snieg, Leonczyk 9, Szewczyk 20, Kulig, Wisniewski, Koszarek 10, Szczotka 9, Waczynski 8, Kelati, Hrycaniuk 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.