Zmajevi nosioci u baražu?

Na narednoj FIFA listi zauzimat ćemo 22. mjesto

Zmajevi nosioci u baražu?

A. Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nedavno je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u dva navrata savladala Bjelorusiju.

Ove pobjede gotovo su nam osigurale baraž, ali u isto vrijeme su Zmajevima donijele veliki broj bodova, tako da će naš nacionalni tim na narednoj zvaničnoj FIFA listi najboljih selekcija zauzimati 22. mjesto.

Međunardona fudbalska federacija (FIFA) 21. septembra objavit će novu listu najboljih svjetskih selekcija, a ako je vjerovati portalu football-rankings.info Zmajevi će na istoj zauzimati 22. mjesto, što je i najbolji rezultat u istoriji našeg nacionalnog tima.

Na najnovijoj listi Bosna i Hercegovina će imati 839 bodova, što je više za 183 u odnosu na prošlu, a zabilježit ćemo naporedak od čak 17 pozicija.

Ukoliko se u obzir uzmu samo evropske selekcije onda će Zmajevi biti 14. najbolja reprezentacija Starog kontinenta.

Kako se naš nacionalni tim nalazi na korak do baraža može se špekulisati i o nosiocima istog. Ukoliko bi se sada igrao baraž, odnosno ukoliko sadašnje stanje kvalifikacionih tabela uzmemo u obzir, onda možemo reći da bi Zmajevi bili nosioci.

Pored našeg nacionalnog tima to bi bili i Grčka, Danska i Srbija. Istina, Švicarska će 21. septembra biti bolje plasirana od našeg nacionalnog tima, no u  grupi G na 2. mjestu se nalazi Crna Gora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.