Željezničar sačuvao prednost iz prvog meča

Plavi lagano u polufinalu

Željezničar sačuvao prednost iz prvog meča

U drugoj utakmici četvrtfinala kupa BiH, između Čelika i Željezničara nije bilo golova. Na taj način, Plavi sa Grbavice su obezbijedili plasman u polufinale, jer su na Grbavici, u prvom meču slavili sa 2:0.

Izuzetno težak teren onemogućio je objema ekipama da pruže nešto bolju igru.

Čelik je već u petoj minuti imao veliku šansu, kada je Purić odlično prošao po desnoj strani i ubacio u šesnaesterac, gdje je loptu dobro primio Vršajević, okrenuo se, šutirao, a lopta okrznuvši prečku otišla preko gola.

Ispostavilo se da je to bila jedina prava prilika u prvom poluvremenu na obje strane. Do kraja nesadržajnog poluvremena, nije bilo većih uzbuđenja, a igra se odvijala na sredini terena, što je svakako više odgovaralo ekipi Željezničara, koji je kontrolisao igru i rezultat.

Željezničar je prvi šut u okvir gola Čelika uputio tek u 47. minuti, kada je Jamak šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je Nurković sigurno odbranio.

U 52. minuti odlična dubinska lopta Zebe, kojom je izbacio Adilovića, ovaj uspio prebaciti golmana domaćih, ali je lopta pogodila stativu. Bila je to najbolja prilika za goste.

Do kraja meča, ništa vrijedno pomena. Terenska inicijativa Čelika, ali bez pravih prilika i Željezničar se tako vrlo lako plasirao u polufinale, sačuvavši prednost iz prvog meča od 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije