Video zapis press konferencije uoči vječitog derbija

Vrijeme je za pravi derbi

Uoči 97. vječitog derbija održana je press konferencija u prostorijama FK Sarajevo na kojoj su prisustvovali predstavnici obje momčadi. Sve je proteklo u opuštenoj, veseloj i prijateljskoj atmosferi.

U oba tabora sarajevskih premijerligaša očekuju veliki sprektakl za koji su ispunjeni svi uvjeti. Očekuje se da sve prođe fer i korektno kako na terenu, tako i na tribinama, te da derbi neće završiti najnepopularnijim rezultatom 0:0.

"Prije svega se želim zahvaliti Sarajevu na lijepom gestu vezanom za ulaznice. Nadam se da će Sarajevo sutra napuniti kasu jer samim tim znači i da ćemo mi imati veliku podršku sa tribina. Derbi bez navijača nije derbi i doista očekujem dobro ispunnjene tribine stadiona Koševo", rekao je Amar Osim, šef stručnog štaba Željezničara.

Mirza Varešanović,  šef stručnog štaba bordo momčad također vjeruje da će sutra na Koševu biti golova, a strateg Sarajeva očekuje spektakl, kako na terenu tako i na tribinama.

"Vrijeme je za pravi derbi. Nadam se da će na terenu, ali i na tribinama, biti sve fer i korektno. Obje momčadi se bore za Evropu, a mi ćemo dati sve od sebe kako bismo trijumfovali te tako došli bliže izlasku na evropsku scenu. Očekujem dobru igru sa dosta golova, a nadam se da ćemo se mi na kraju radovati", istakao je Varešanović i dodao:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.