Velež prvi polufinalist

Kup Bosne i Hercegovine

Velež prvi polufinalist

E. Škorić

Nogometaši Veleža, odigravši 1:1 sa Braniteljom u Rodoču, sačuvali su prednost dva gola iz prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH.

Rođeni su, podsjećamo, u Vrapčićima Branitelj savladali s 2:0, a sa prvoligašem iz Rodoča danas su remizirali 1:1. Igralo se otvoreno od prve minute, a Velež je na samom početku imao dvije izgledne prilike.

Prvo je u 6. minuti Brković izašao sam pred gol Pandže, ali je pucao pokraj gola. Uzvratili su domaći preko Pinjuha, koji je glavom šutirao loptu pored gola. Velež je poveo u 38. minuti pogotkom mladog Rijada Demića, koji je pogodio na asistenciju Brkovića.

Tada je bilo jasno da Rođeni idu u polufinale, budući da je pri tom rezultatu Branitelju trebalo četiri gola za eventualno čudo i plasman dalje.

Branitelj se uspio neporažen oprostiti od najmasovnijeg državnog takmičenja. Rezervista Petrović je iskoristio centaršut Beganića iz prekida i glavom loptu pospremio u mrežu Oštrakovića. Do kraja utakmice još nekoliko izglednih prilika.

U 69. minuti Okić je uputio centaršut, a Rovčanin sa 11-12 metara pucao u ruke domaćeg golmana Pandže.

Dvije minute kasnije Okić opet centrira, Zolj je sada usamljen na pet-šest metara od gola Branitelja, prizemno šutira, a sjajni Pandža uspijeva izbaciti loptu u korner. Branitelj je prijetio preko Pinjuha, koji je šutirao preko gola.

Ipak, kada se sve sabere i oduzme, izabranici Ivana Bubala samim ulaskom u četvrtfinale napravili su veliki rezultat. Velež je ipak bio prevelik zalogaj.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.