"Utakmica u režiji Radeta Vukasovića"
FOTO: Novasloboda.ba

Ogorčenje u taboru Rođenih

"Utakmica u režiji Radeta Vukasovića"

Adnan Beganović

Reakcije nakon jučerašnje prvenstvene utakmice između Zrinjskog i Veleža ne smiruju se ni danas u taboru „Rođenih“. Ogorčenje djeljenjem (ne) pravde trebinjskog arbitra Rade Vukasovića još je veće nakon prespavane noći.

Ovim ni u kom slučaju ne umanjuje se odnos igrača i stručnog štaba Zrinjskog na terenu, koje je bilo na visokom nivou, ali ostaje činjenica da je Rade Vukasović „režirao“ drugo poluvrijeme.

"Žalosno je što su svemu tome mogli posvjedočiti i gledaoci uz tv ekrane, ali bezobzirnost tog čovjeka nadilazi sve granice. Najvećem laiku je jasno da je Vukasović, nakon što je pokazao na bijelu tačku, počeo da samostalno režira utakmicu. Sudija nije imao ujednačen kriterij. Na našem napadaču Spahiću je pred kraj utakmice u šesnaestercu Zrinjskog napravljen prekršaj, a zbog čega je i pao na travu i ukazivala mu se pomoć, ali sudija Vukasović je uspio da odsvira kontrafaul. Ko zna, možda da je Spahić pretrpio start sa dvije noge, onda bi Vukasović pokazao njemu crveni karton. Osim toga, situacija kada je lopta koja je pogodila u ruku u šesnaestercu igrača Zrinjskog nije pokazao na bijelu tačku, već samo odmahnuo da se igra nastavi. Šta je trebalo da se desi pa da taj čovjek pokaže na bijelu tačku",  pomalo ironično ističe Tanović i nastavlja:

"Moram biti ironičan, jer kako drugačije opisati ono što je režirao Vukasović. Odmah nakon penala isključuje našeg igrača Tarika Cerića zbog prigovora, a Cerić je bio na više od deset metara od njega. To je perfidno, posebno jer je Cerić 10-tak minuta prije zaradio prvi žuti karton. Kriterij za dodjelu kartona jučer je bio evidentno dvostruk. Ovo nije prvi slučaj, jer Veležovim igračima se pokazuju žuti i crveni kartoni kako kome odgovara i kada pogledate broj od pet crvenih kartona stiče se dojam da smo gruba ekipa. Pa kako je onda moguće da Široki pobjedi u Vrapčićima ili Kozara izvuče bod? Sudije perfidno dijele kartone našim igračima. Po čijem nalogu ? Moramo se zapitati, jer ovo postaje kontradiktorno".

O svemu ovome biće obavješteni najviši organi NS BiH.

"To je sigurno, na ovome neće ostati. Da li to Velež nekome smeta? Izgleda da je neko očekivao, nadao se ili priželjkivao da ćemo se raspasti, da su naše najave „balon“, pa kad su vidjeli da su se grdno prevarili sada su nam počeli režirati utakmice. Ovo je sramota i vjerujem da će nadležne komisije Saveza stati u zaštitu fudbala. Velež je mnogo veći klub, nego što su razni „režiseri“ to mislili i ovako se neće postupati sa Veležom."

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.