"Spreman sam promijeniti nacionalni dres"
Aaron Akrapović (desno) u prodoru

Aaron Akrapović za SportSport.ba

"Spreman sam promijeniti nacionalni dres"

Sin bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine Brune Akrapovića, Aaron izjavo je u razgovoru za naš portal kako je ponosan što je Bosanac, te da je spreman zamijeniti nacionalni dres Italije onim našim.

Naime, 20. septembra Aaron Akrapović je debitovao za U-17 reprezentaciju Italije, domovine njegove majke,  u utakmici protiv Njemačke koja je završila rezultatom 2:2.

"Ponosan sam što sam Bosanac i igrao bih za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, međutim Italija je bila brža. Sada igram za njihovu reprezentaciju i imam priliku otići na neko veliko takmičenje. Do sada me niko nije kontaktirao iz NS/FS BiH", kaže talentovani krilni igrač U-19 tima Reggine za SportSport.ba, te dodaje:

"Ukoliko bi me neko kontaktirao iz NS/FS BiH bio bih spreman obući dres reprezentacije Bosne i Hercegovine."

Ovaj 16-godišnjak koji je rođen u Wolfsburgu prati utakmice našeg nacionalnog tima i smatra kako se možemo plasirati na Europsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

"Naravno da se možemo plasirati na Euro 2012. godine. Imamo mnogo kvalitetnih igrača poput Edina Džeke, Zvjezdana Misimovića, Miralema Pjanića...", ističe sin bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine Brue Akrapovića, Aaron koji je ove sezone namjestio već nekoliko golova za juniorsku ekipu Reggine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.