Širokom gol u gostima donio polufinale

Nula na Pecari

Širokom gol u gostima donio polufinale

E. Škorić

Nakon remija u Velikoj Kladuši (1:1), federalni prvoligaš Krajišnik još je jednom namučio momčad Širokog Brijega.

Široki je danas na Pecari ugostio Krajišnik, koji se još jednom pokazao u velikom izdanju. Istina, nisu gosti pružili neku posebnu partiju, Široki je uglavnom bio taj koji je prijetio, no obzirom na sve okolnosti, Kladušani su zaslužili sve pohvale.

U uvodnim minutama Široki je zaprijetio kada je Ješe na ubačaj Kvesić glavom pucao pored gola. Potom ej Mišić dobro šutirao, a veliku priliku u 19. minuti propustio je Zakarić, koji je malo zakasnio na ubačaj Mišića.

Uspjeli su gosti zaprijetiti preko Pehilja u 20. minuti, no Bilobrk je bio siguran na golu Širokog. Zatim je na drugoj strani Zakarić prijetio, a onda i stativa Serdarušića u 34. minuti. Još su po jednu šansu do kraja prvih 45 minuta propustili iskoristiti Zakarić na jednoj, odnosno Pehilj na drugoj strani.

Nije prošao ni pokušaj Kvesića u četvrtoj minuti nastavka s ruba kaznenog prostora. Isić je u 54. minuti mogao pomrsiti račune Širokobriježanima, ali je previše kombinirao u šesnaestercu Bilobrka. Još jednu izglednu priliku propušta Zakarić...

U 67. minuti Ješe ostaje sam pred golom gostiju nakon jednog kornera, no rezultat se ni tada nije promijenio, baš kao niti u 80. minuti, kada je Varea pucao, a ispriječila se stativa. Široki je do kraja utakmice napadao, no gosti su se uspješno odbranili. Ipak, domaći sastav zbog gola postignutog u gostima prolazi u polufinale.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.