Šipovac: Željo je kukavički napustio teren

Direktor Borca za SportSport.ba

Šipovac: Željo je kukavički napustio teren

Nakon što je zbog više nego nemilih scena prekinuta utakmica Borac - Željezničar, direktor banjalučke ekipe Radmilo Šipovac nije krio razočaranje.

"Mi smo imali namjeru da nastavimo utakmicu. Međutim, sudija je tek nakon 45 minuta prekida tražio da se isprazne istočna i sjeverna tribina i mi smo to odmah poslušali. Željini navijači su odmah izašli sa stadiona i krenuli su sa autobusima put Sarajeva, ali policija nije htjela odmah pustiti i navijače Borca sa istočne tribine, jer je željela da se izbjegnu sukobi između navijača", rekao je za SportSport.ba Šipovac.

Šipovac je ogorčen na čelnike i igrače Željezničara koji nisu htjeli nastaviti susret, te ih je nazvao kukavicama.

"Kod Željezničara nije postojala ni trunka namjere da se utakmica nastavi. Amar Osim nam je rekao da je za njih susret prekinut čim je pri navijač utrčao u teren. Poslali su svoje igrače odmah na tuširanje i sada očekuju tri boda za zelenim stolom. Kukavički su napustili teren i vidjeli su samo šansu za osvajanjem tri boda. Takvo ponašanje ne dolikuje klubu takve tradicije i renomea. Imao sam mnogo pozitivnije i ljepše mišljenje o njima prije večeras", kaže Šipovac i dodaje:

"Da se razumijemo, ovo večeras jeste bio veliki propust i mi i Borcu osuđujemo svaki oblik nasilja na fudbalskim terenima, ali isto tako osuđujemo i kukavičko ponašanje Željezničara".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.