Šest osoba povrijeđeno, nema mrtvih

Niko nije ubijen, nije bilo pucnjeva

Šest osoba povrijeđeno, nema mrtvih

Tokom nemilih scena i sukoba između navijača Željezničara i Hajduka više je osoba povrijeđeno.

"Iza 17:30 sati u blizini stadiona Grbavica došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane navijača Željezničara i Hajduka. Ima više povrijeđenih navijača, a povrijeđen je i jedan policijac. Osim toga, na Ivan Sedlu je policija zaustavila konvoj od pet autobusa sa navijačima Hajduka koji su se kretali iz Dalmacije", rekao je portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić za SportSport.ba te dodao:

"Čujemo se za pola sata, tada ću imati više informacija".

Prema informacijama iz bolnice, šest osoba je dovedeno u Klinički centar na Koševu, a dvije su osobe iz Metkovića, jedna je policajac i troje iz Sarajeva.

Šest osoba je povrijeđeno. Na prvi pogled radi se o posjekotinama. Još ništa ne možemo reći o težinama povreda. U CUM-u je užasna gužva", kazala je portparolka Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Biljana Jandrić.

Pojedini hrvatski mediji objavili su informaciju da je jedan osoba ubijena, ali tu su nam vijest demantovali policijski organi.

USKORO OPŠIRNIJE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.