Sesar: Kad utakmica krene sve se zaboravlja
Foto: fksinfo.com

Prve korake načinio u Širokom Brijegu

Sesar: Kad utakmica krene sve se zaboravlja

Sarajevo će sutra na stadionu Asim Ferhatović Hase sa početkom u 19 sati u okviru osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati Široki Brijeg, jednog od kandidata za titulu prvaka naše zemlje.

Od prve minute u ovom susretu za bordo momčad najvjerovatnije će zaigrati Ivan Sesar, koji prve korake načinio u Širokom Brijegu. Mladi veznjak ističe da dati sve od sebe da Sarajevo dođe do pobjede u ovoj utakmici.

"Nisam prošao pripreme i da nisam u baš dobroj fizičkoj spremi, ali kroz treninge i profesionalan rad sam izborio mjesto u prvom timu. Osjetim umor, ali to je normalno za moju situaciju. Za dvije-tri sedmice doći ću u željenu formu i fizičku spremu", kaže Sesar za SportSport.ba.

"Prema treninzima korz ovu sedmicu, trebao bih od prve minute zaigrati protiv Širokog. U tom klubu sam načinio svoje prve korake i sigurno će biti pozitivne treme, ali kada utakmica krene, na sve se zaboravlja. Potrudit ću se i dati sve od sebe da pobijedimo ovu utakmicu i ostanemo na vrhu", dodao je 22-godišnji veznjak bordo tima.

"Imamo jako dobru ekipu sa kvalitetnim individualnim igračima i uz to jedan dobar kolektiv, dobar rad i profesionalizam koji je trener dao ovoj ekipi. Uz malo sreće koja je uvijek potrebna ja sam uvjeren da ćemo biti prvaci. O navijačkoj podršci nije potrebno pričati, jer su oni uvijek na visokoj razini", ističe Sesar.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.