Remi i incidenti na Koševu!

Sarajevo i Široki 1:1

Remi i incidenti na Koševu!

Sarajevo nije uspjelo doći do pobjede nad Širokim ni nakon pete međusobne utakmice ova dva tima. Domaći su odigrali odlično prvo i vrlo loše drugo poluvrijeme, susret je završio 1:1, pa je bod otišao na Pecaru.

Sarajevo je od početka susreta imalo terensku inicijativu na svojoj strani u dvoboju sa Širokim. Domaći su fudbaleri stvorili nekoliko dobrih prilika, ali se na prvi gol čekalo do 19. minute. Nakon kornera sa lijeve strane, najviši u skoku bio je Faruk Ihtijarević i dovodi bordo tim u prednost.

Domaći su tokom prvih 45 minuta igre bili daleko bolji protivnik na terenu, a najzaslužniji što Široki nije primio još golova bio je sjajni golman Dejan Bandović, koji je zaustavio šuteve Beloševića, Škore i Avdića, pa se na odmor otišlo sa prednošću domaće ekipe od 1:0.

Već u petoj minuti nastavka Široki je izjednačio. Akciju je počeo nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirko Hrgović, koji je prošao po lijevoj strani i centrirao za Wagnera, koji glavom pogađa mrežu iza Muhameda Alaima za 1:1. Samo tri minute kasnije, Hamzagić je imao sjajnu priliku da izjednači, ali iz odlične prilike šutira preko gola.

Igra domaće ekipe raspala se u drugom dijelu, a pogotovo nakon što je iz igre isključen Dudo, pa je Sarajevo ostalo sa desetoricom u polju. Pred sami kraj susreta vrlo dobri Bandović je mogao postati tragičar, nakon što je prilikom istrčavanja promašio loptu, ali Alen Škoro se nije najbolje snašao. U pretposljednjoj minuti Škoro je imao novu sjajnu šansu, ali iz dva pokušaja nije uspio ugroziti gol Bandovića.

Haris Handžić je u 92. minuti šutirao iz slobodnog udarca, ali je Bandović ponovo bio junak i spasio bod timu sa Pecare.

Međutim, kada je sudija odsvirao kraj, navijači Sarajeva iziritirani rezultatom, ali i Upravom bordo kluba, uletili su u teren, sukobili se sa malobrojnim zaštitarima, te srušili i kućice za rezervne igrače. Huligani su potom krenuli u pohod na zapadnu tribinu, koja je demolirana.

Sukobi su se potom prenijeli i na dio ispred stadiona, gdje su se huligani razbježali po dolasku specijalnih jedinica policije.

Jedno je sasvim jasno: Premijer liga Bosne i Hercegovine postala je neuslovna i nesigurna za igru. Iz kola u kolo smo svjedoci sve većih nereda na bh. stadionima i vrijeme je da se možda domaće takmičenje i prekine!

Sarajevo – Široki Brijeg 1:1

Stadion "Asim Ferhatović Hase" na Koševu. Gledačaca: 9.000. Strijelci: 1:0 - Ihtijarević (21), 1:1 - Wagner (49). Žuti kartoni: Dudo, Rizvanović, Belošević (Sarajevo), Ivanković, Hrgović, Šilić (Široki). Crveni karton: Dudo (Sarajevo).

SARAJEVO: Alaim, Rizvanović, Belošević, Džakmić, Maksumić, Torlak, Ihtijarević (od 51. Hamzagić), Dudo, Avdić (65 Jahović), Škoro, Hadžić (od 86 Handžić). Trener: Mirza Varešanović.

ŠIROKI BRIJEG: Bandović, Diogo, Barišić, Markić, Renato, Ćutuk, Vagner, Šilić (od 89. Mišić), Hrgović (od 75. Martinović), Ivanković, Varea (od 67 Karoglan). Trener: Toni Karačić.
Sudija: Robert Zrilić

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.