"Politika RS-a donijela je odluku"

Varešanović o odluci FSRS

"Politika RS-a donijela je odluku"

Adnan Beganović

Na današnjoj Skupštini Fudbalskog saveza RS delegati iste su jednoglasno odbili prijedlog novog Statuta Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, odnosno glasali su za ostajanje predsjedništva na čelu našeg fudbala.

Ovom odlukom delegati Supštine Fudbalskog saveza RS najvjerovatnije su zatvorili vrata evropskih i svjetskih takmičenja našoj reprezentaciji, ali i bosanskohercegovačkim klubovima.

Istinski ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu u našoj zemlji razočarano su dočekali vijesti iz Banja Luke, a mnogi od njih, među kojima je i nekadašnji reprezentativac naše zemlje, a danas šef stručnog štaba Sarajeva, Mirza Varešanović, smatraju da iza svega stoji politika.

"Danas kada sam pročitao na vaćem portalu da su jednoglasno bili protiv prijedloga novog Statuta Fudbalksog saveza Bosne i Hercegovine sve mi je bilo jasno. Iza svega stoji politika i pokušaji urušavanja, kako fudbala u našoj zemlji, tako i same države", razočarano nam je rekao Varešanović.

"Na Skupštini je bio 51 delegat i svi oni imali su isti stav. Doista nevjerovatno izgleda. Pa ne mogu vjerovati da niti jedan nije bio makar suzdržan. Međutim, ovim potezom su pale sve maske. Ovdje je politika odigrala svoju ulogu i ako FIFA i UEFA budu dosljedne, a pritom mislim na njihov stav  o zabrani miješanja politike u sport, kaznit će odgovorne. Zašto da mi ispaštamo. Nama fudbalskim radnicima je više dosta toga. Zbog čega da nastavljamo takmičenje u Premijer ligi. Neka FIFA i UEFA kazne one koji su protiv fudbala, a ne nas koji želimo dobro bh. fudbalu", dodao je Varešanović.

Iako još uvijek nema zvaničnih informacija, sve je izvjesnije da će i delegati koji predstavljaju hrvatski narod u FSBiH biti protiv usvajanja novog Statuta.

"I meni se čini da će tako biti, ali postavlja se pitanje zašto je to tako. Treba pogledati tabelu, pa vidjeti stanje na istoj. Postoje realne šanse da niti jedan klub sa hrvatskim predznakom ne izbori Evropu. U takvoj situaciji oni nemaju šta izgubiti. Međutim, meni nikako nije jasan stav Borca", zaključio je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, a danas šef struke bordo momčadi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.