Počinje rekonstrukacija Grbavice
Sa današnjeg sastanka

Epilog današnjeg sastanka

Počinje rekonstrukacija Grbavice

Predstavnici Vlade Federacije, Kantona Sarajevo i Gradske uprave podržali inicijativu da se ulaganjem zajedničkih snaga i kapaciteta započnu potrebne radnje na dogradnji i rekonstrukciji stadiona Grbavica.

Na inicijativu načelnika Općine Novo Sarajevo Nedžada Koldže, da se ulaganjem zajedničkih snaga i kapaciteta započnu potrebne radnje na dogradnji i rekonstrukciji stadiona „Grbavica“, a koju je podržao Ivica Osim, predsjednik Fudbalskog saveza BiH, danas je u zgradi Općine Novo Sarajevo održan sastanak, na kojem su prisustvovali ministar kulture i sporta FBiH Samir Kaplan, premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić, zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva Igor Kamočaji, predsjednik Fudbalskog saveza BiH Ivica Osim, te predsjednik FK Željezničar Sabahudin Žujo, saopšteno je iz opštine Novo Sarajevo.

Načelnik Nedžad Koldžo, na sastanku se, između ostalog osvrnuo na trenutno stanje u kojem se nalazi bosanskohercegovački sport , konstatovajući da glavnom gradu Bosne i Hercegovine nedostaje sportskih objekata, koji će svojim sadržajima omogućiti aktivnije bavljenje sportom, kao i stadion koji će zadovoljiti standarde FIFE i UEFE, odnosno međunarodne kriterije, kako bi se utakmice reprezentacije BiH, ali i fudbalskih klubova mogle održavati u Sarajevu. Imajući to u vidu Općina Novo Sarajevo ulaže značajne napore da se stanje u oblasti sporta što više poboljša, te u tom smislu pored izgradnje sportske dvorane na Grbavici, postavljanjem vještačke trave na lokalitetu pomoćnog stadiona Grbavica, sanacije i rekonstrukcije reflektora na stadionu Grbavica i izgradnje većeg broja manjih sportskih igrališta, kao značajan resurs koji sada zbog stanja u kojem se nalazi stoji nedovoljno iskorišten, kao ideja je proistekla inicijativa da se ulaganjem zajedničkih snaga i kapaciteta započnu potrebne radnje na dogradnji i rekonstrukciji stadiona „Grbavica“.

"Inicijativa koju sam zajedno sa saradnicima pokrenuo, a koju je odmah podržao Ivica Osim ima samo jedan cilj, da u realnim okvirima koji odgovaraju i potrebama i mogućnostima današnjice, napravimo jedan funkcionalan stadion po međunarodnim standardima, standardima FIFE i UEFE, kako bi se utakmice reprezentacije BiH, ali i fudbalskih klubova mogle igradi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevu, istakao je načelnik Koldžo, te dodao kako iza jednog ovakvog projekta od velikog značaja treba da stane i država, misleći na sve nivoe vlasti, Fudbalski savez, ali i FK Željezničar, navodi portal novosarajevo.ba.

Predstavnici Vlade Federacije, Kantona Sarajevo, ali i Gradske uprave koji su danas prisustvovali sastanku, podržali su navedenu inicijativu, te se usaglasili da za idući sastanak sagledaju sve mogućnosti za implementaciju projekta i pripreme osnovne pravce djelovanja.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.