Plišek: Protiv Čelika ponoviti Slaviju

Održana press konferencija FK Sarajevo

Plišek: Protiv Čelika ponoviti Slaviju

Na Koševu je održana konferencija za štampu pred subotnju utakmicu Sarajeva sa Čelikom, a pred predstavnike medija su izašli trener Jirži Plišek i četvorica novajlija u bordo dresu.

Naime, uz Đorđa Pantića i Dilavera Zrnanovića, predstavljena su i dvojica juniora Adi Fočić i Keldin Hodžić koji su potpisali prve profesionalne ugovore. Češki stručnjak je izrazio svoja očekivanja pred meč sa Čelikom koji se na stadionu Asim Ferhatović Hase igra sutra sa početkom u 21.00.

"Naš cilje ja da ponovimo igru kao protiv Slavije koja je bila vrlo dobra. Ako tako igramo protiv Čelika možemo da dođemo do tri boda koja nam mnogo znače i koja bi potvrdila naš trijumf u Lukavici. Moramo biti isto tako savjesni i oprezni i svakako vrlo koncentrisani od 1. do 90 minuta" istakao je Plišek koji je spreman i za zatvoreniju taktiku protivnika. 
"Ako Čelik i bude igrao tako moramo imati način da sebi otvorimo put do protivničkog gola. Svi igrači koji su trenutno u prvom planu su spremni i sa te strane nema problema", kaže Plišek koji se osvrnuo i na neke nepotrebne žute kartone protiv Slavije.

"Pričali smo poslije utakmice sa Slavijom i o toj temi. Oni igrači koji su opomenuti su dobili simbolični kaznu, ali moraju da budu svijesni kako treba da se ponašaju i da igraju za veliki klub jer u budućnosti će takve stvari biti teže sankcionisane" smatra bivši trener Teplica koji se osvrnuo na još neke detalje.

"Sa dovođenjem novih igrača mi smo se upotpunosti kompletirali za ovu jesen. Obraćamo pažnju i na juniorski pogon iz koga su sad dva igrača priključena prvom timu. Na pojačanja računamo i svakako će doći vrijeme i da oni dobiju šansu. Znam i da igrači imaju veći pritisak na Koševu nego na gostovanjima, ali oni moraju biti svijesni toga jer igraju za veliki klub u kome su uvijek očekivanja pobjednička. Naravno da moramo imati i u vidu da se ekipa tek stvara. Igrači će dobiti slobodan ponedjeljak i utorak, a onda ćemo pauzu maksimalno iskoristiti za pripreme za nastavak prvenstva - zaključio je profesionalni Jirži Plišek koji je odmah nakon presice pohitao na trening.

Golman Đorđe Pantić (31) i defanzivac Dolaver Zrnanović (26) su bili kratki , ali i jasni.
"Mogu reći da sam prezadovoljan sa svim otkad sam u Sarajevu. Uslovi su odlični, okružen sam sjajnim ljudima i zaista se osjećam kao kod kuće. Daću sve od sebe da pomognem klubu da ostvari što bolje rezultate", rekao je Beograđanin koji je tokom karijere branio i za Partizan, Obilić, Koblenz, Enkoping i Debrecen.

U sličnom tonu je pričao u Dilaver Zrnanović koji je rođen 17.11.1984 u Sarajevu.
"Atmosfera je sjajna, a ja sam i kao igrač i kao čovjek odlično prihvaćen. U to sam se odmah uvjerio u ovih nekoliko dana", rekao je defanzivac koji je tokom  karijere igrao i za Budućnost iz Banovića i to dva puta, FC Moskvu, Daugavu i Partizan iz Minska.

Adi Fočić (1992) i Veldin Hodžić (1992) su novi dragulji iz juniorskog tima Sarajeva koji su potpisali prve profesionalne ugovore. Obojica su istakli da su ispunili svoj san da zaigraju za voljeni klub i da će truditi i dati sve od sebe da se nametne treneru Plišeku i da će iskoristiti svaku ukazanu šansu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.