Osim: Furiozno smo došli do titule

Nakon što je Željezničar osigurao titulu

Osim: Furiozno smo došli do titule

A. Beganović

Kolo prije kraja Premijer lige Bosne i Hercegovine, sarajevski Željezničar osigurao je titulu, a najzaslužniji čovjek za "buđenje" momčadi s Grbavice je menadžer momčadi Amar Osim, koji je svojim povratkom na klupu donio neke nove vjetrove u sarajevskoj momčadi.

"Šta da kažem. Mislim da smo zasluženo došli do titule. Niko prije početka prvenstva to nije očekivao, no poklopilo nam se mnogo toga i na kraju smo zasluženo prvi prošli kroz cilj. Nekako smo na furiozan način došli to titule, bar po mom skromnom mišljenju", rekao je za SportSport.ba menadžer Željezničara Amar Osim i dodao:

"Veliku ulogu u osvajanju titule imala je naša sjajna forma u drugom dijelu sezone, ali i posrtanja protivnika. Mislim da smo "samljeli"sve protivnike u proljetnom dijelu sezone. Oni koji su nakon jesenjeg dijela sezone bili na vrhi nisu nas shvatali ozbiljno, malo su nas potcijenili, a mi smo to znalački iskoristili. Nakon svega ostaje žal za izgubljenim Kupom, no šta je tu je. Nismo mi bili loši niti u prvom dijelu sezone, jedino nas je malo poraz u derbiju uzdrmao, ali sad kad razmislim, možda je isti i došao u pravo vrijeme.

Željezničar je nakon mnogo godina u Evropi, a Osim ima veoma dobra iskustva sa evropskim takmičenjima.

"Imam je iskustva, ali nema momčad, tako da moje iskustvo i ne predstavlja neku veliku prednost. Evropa je veliki izazov, no tu nema mnogo vremena za popravni. Protivnik te uhvati na foru u jednoj utakmici i nema te nigdje. Vidjećemo, sada ćemo malo proslaviti pa ćemo razmišljati o Evropi", zaključio je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.