Nastavljamo gubiti sjajne talente!

Aaron Akrapović ponovo dobio poziv Italije

Nastavljamo gubiti sjajne talente!

Izgleda da kod nas ne važi ona "na greškama se uči". I dalje nastavljamo gubiti sjajne talente. Jedan u niz njih je i Aaron Akrapović, sin nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine, Brune Akrapovića.

Aaron je ponosan što je Bosanac, ali izgleda da se prestao nadati da će dobiti priliku da nosi isti dres, koji je svojevremeno nosio i njegov otac. Krilni igrač Reggine ponovo je dobio poziv talijanske reprezentacije.

Akrapović je u jednom intervjuu za naš portal rekao kako bi bio spreman promijeniti nacionalni dres, međutim nakon toga nije ga niko kontaktirao iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Ponovo je uslijedio poziv Talijana.

Sin nekadašnjeg našeg reprezenattivca prihvatio je poziv U-18 talijanskog nacionalnog tima i u razgovoru za naš portal rekao je da mu su mu sada Azzurri prvi izbor.

"Fudbal ide dobro. Danas sam dobio poziv U-18 talijanske reprezentacije. Koliko vidim za BiH ne nastupaju igrači iz inostranstva. To nije nimalo dobra metoda, nadam se da će se to promijeniti u budućnosti", rekao je Akrapović za SportSport.ba.

"Osjećam se kao Bosanac, pratim i volim reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Ali, nikada nisam imao kontakt s nekim iz N/FSBiH. Italija je sada moj prvi izbor. Prvi su me zvali, a još su najbolji. To je normalno", dodao je sin nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Aaronov otac, Bruno, također je u jednom razgovoru za naš portal istakao kako bi želio da njegov sin obuče dres Bosne i Hercegovine. Međutim, niko se nije udostojio da kontaktira našeg nekadašnjeg reprezentativca i razgovara o talentovanom Aaronu.

Selektori naših omladinskih selekcija obično se koriste izjavama: "nisam imao priliku da ga gledam", "ne možemo u ovom trenutku mijenjati, moramo uigravati ovo što imamo"... Zar je potrebno nekoga gledati ko nastupa za Italiju? Ako na "čizmi" nema stručnjaka, onda nema nigdje!

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.