Jusufbegović umjesto Janjoša

Dolazi Hadžiđulbić?

Jusufbegović umjesto Janjoša

A. Beganović

Ono što je SportSport.ba u subotu navečer, nakon poraza od Travnika i najavio danas je dobilo svoju potvrdu. Mehmed Janjoš od danas nije više trener Olimpica.

Naime, nakon lošeg ulaska u prvenstvo čelni ljudi Olimpica i Mehemd Janjoš dogovorili su sporazumni raskid ugovora, a do kraja sezone prema riječima predsjednika Vukova, ekipu će s klupe predvoditi dosadašnji pomoćnik Nedim Jusufbegović, kojem će asistirati Faik Kolar i Aleksandar Božović.

"Ovim putem se želim zahvaliti Janjošu na dosadašnjoj saradnji. Zajedno smo došli do zaključka da ekipu treba prodrmati i sporazumno smo raskinuli ugovor. Nisam zadovoljan sa onim kako ekipa igra i u ovom trenutku ovo je najbolje rješenje za sve. Iako se Olimpicu nudio veliki broj trenera odlučili smo da do kraja sezone priliku ukažemo Nedimu Jusufbegoviću. U radu će mu pomagati Kolar i Božović i očekujem da će oni opravdati povjerenje", rekao je predsjednik Olimpica, Nijaz Gracić, za SportSport.ba.

"Također bi istakao da veliki dio krivnje za ovakve rezultate snose i igrači i zbog toga će biti kažnjeni sa 60 posto plate za tekući mjesec. Klub im je sve dao i očekujemo da istom mjerom uzvrate. Pored toga postoji mogućnost da u narednom periodu dođe i do određenih igračkih promijene, odnosno možda ćemo se zahvaliti nekim igračima, dok ćemo s druge strane neke i dovesti. Nije ništa izgubljeno i očekujem da u narednom periodu pokažemo mnogo bolju igtu, te da se ubrzo priključimo botbi za sami vrh", dodao je Gracić.

SportSport.ba saznaje da bi u narednih nekoliko dana Olimpic mogao pojačati iskusni golman Emir Hadžiđulbić, koji je prema našim izvorima danas boravio u Sarajevu gdje je pregovarao sa čelnim ljudima najmlađeg sarajevskog premijerligaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.