Imširović: Karačić je bio nekorektan

Sramno: Talentovani stoper neobjašnjivo otpisan

Imširović: Karačić je bio nekorektan

Apsurdno je pričati o stvarima koje se dešavaju u mlađim selekcijama naše reprezentacije, tj. na koji način se dobivaju pozivi. Primjer Emira Imširovića pokazuje da se ta ružna priča nastavlja, tako da se trebamo zabrinuti i zapitati kakvu ćemo A reprezentaciju imati u budućnosti.

Toni Karačić, selektor naše juniroske reprezentacije, neobjašnjivo je pred put za Bugarsku na kvalifikacioni turnir otpisao Imširovića talentovanog stopera švicarskog SC Kriensa. Pred put na okupljanje pojavio se Ognjen Petrović, član Kozare, tako da  je Karačić saopštio Imširoviću da za njega mjesta nema.

Selektor juniroske reprezentacije pohvalio je Imširovića nakon prijateljske utakmice protiv Austrije, a sada ga je otpisao bez ikakovg objašnjenja. O čemu se radi, prosudite sami, jer ovo nije prvi put da nam se dešavaju slične stvari.

"Dobio sam zvaničan poziv za kvalifikacioni turnir u Bugarskoj. Trebao sam se javiti 1. oktobra i to sam učinio. U tri dana odradio sam sve treninge, a onda sam saznao da nas ima više od 18 igrača. Sve selekcije zovu 18 igrača za UEFA termine. Međutim, tu se pojavio još jedan stoper koji je odradio trening dan prije odlaska u Bugarsku i meni je saopšteno da neću putovati na turnir", rekao je Imširović za SportSport.ba.

"Pitao sam selektora koji je razlog, a on mi je rekao ovim riječima: 'Momak, nema razloga što ne ideš u Bugarsku'. Na to sam se nasmijao i pitao ga da li zna odakle dolazim i gdje živim. Jednostavno izbjegao je odgovor što je veoma neprofesionalno i nekorektno. Ne živim u Bosni, imao sam rezervisanu kartu za 13. oktobar, jer kvalifikacioni turnir traje do 12-og", dodao stoper koji je upisao 17 nastupa za kadetsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"Da je to bilo test okupljanje, razumio bih. Ali, provjerio me u Austriji, nakon čega je izjavio da je zadovoljan sa mnom i da imam igračke kvalitete. Ne znam da li je upoznat da imam 17 nastupa za kadetsku reprezentaciju. Bio sam šokiran i iste večeri sam napustio hotel", ističe Imširović, te odgovara na pitanje da li se neće odazivati pozivu samo dok je selektor Karačić ili se definitivno odrekao dresa naše reprezentacije:

"Moje srce kuca za BiH. Ovu epizodu koja je bila neprijatna za mene i moje roditelje nastojat ću da što prije zaboravim. Mislim da sam ovim dao odgovor na pitanje. Bez obzira šta se desilo, idem sa porodicom u Pariz da bodrim naše Zmajeve, jer već sam rekao, moje srce kuca samo za BiH".

Denijal Pirić, direktor tehničnog odjela NS/FS BiH, u razgovoru sa Imširovićem rekao je da će ovaj slučaj ispitati i izvinio se u ime Saveza. Dodao je da se igrač iz inostranstva koji je dobio zvanični poziv ne može otpisati tri dana nakon toga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.