Iljo Dominković ponovo u N/FSBiH?!

Povratak otpisanih

Iljo Dominković ponovo u N/FSBiH?!

Predsjednik Fudbalskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine Iljo Dominković na sve se moguće načina pokušava vratiti u N/FSBiH, odakle je prije malo više od mjesec dana izbačen, odnosno suspendovan.

Aktuelni predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine Iljo Dominković prema novom statutu trebao bi ući u Izvršni odbor državnog fudbalskog saveza.

To samo po sebi ne bi bilo ništa sporno da taj isti Dominković nije suspendovan iz istog tog Izvršnog odbora, zajedno sa ostalim grobarima bh. fudbala poput Sulejmana Čolakovića, Bogdana čeke, Muniba Ušanovića...

Dominković je jučer na sjednici Skupštine Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, nakon što su delegati usvojili statut, uzeo riječ, što je izazvalo negodovanje kod dijela delegata, koji su potom otišli na pauze, ne želeći da slušaju Dominkovića, "posljednjeg Mohikanca" iz stare garde saveza koji se na sve moguće načine želi vratiti nazad u savez.

"Vi niste nikada ni bili protiv nogometa u Bosni i Hercegovini, nego ste se borili da napravimo nogomet u statutarnom dijelu što će omogućiti brži i bolji razvoj da nemamo prepreka i blokada i svega onog što je bilo", kazao je, između ostalog, Dominković delegatima Skupštine.

Dominković kao da je preko noći zaboravio da je upravo on bio jedan od najvećih grobara bh. fudbala. Međutim, nismo mi zaboravili, kao što nismo zaboravili ni sporne ugovore sa agencijom Kentaro, koje je potpisao upravo Dominović i osuđenik Munib Ušanović.

Za nadati se da Komitet za normalizaciju, zajedno sa predstavnicima UEFA i FIFA neće zažmiriti i oprostiti Dominkoviću i njemu sličnima, te da u novom savezu nećemo imati ljude koji su i do sada vodili bh. kuću fudbala.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.