Igraj srcem ili nemoj nikako!
Ne treba nam ni na slici u dresu reprezentacije

Ne trebaju nam "interesdžije"u reprezentaciji

Igraj srcem ili nemoj nikako!

"Bolje mi je igrati za Bosnu i Hercegovinu, nego u Hrvatskoj biti samo potencijal". Zaista, ovo je veoma žalosno čuti.

Ova rečenica izašla je iz usta 18-godišnjeg veznjaka Cibalije, Darija Župarića prilikom jednog intervjua za Glas Slavonije. Nastupao je za juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Eh, zbog čega li samo?!

Sudeći po ovoj rečenici, zbog dizanja svoje cijene. Žalosno! Dobro bi bilo da je Dario jedini, ali ima sigurno još ovakvih koji nacionalni dres nose iz interesa.

Mnogo je razloga zašto nas "nema nigdje", a jedan od njih je zasigurno ovaj, što neki ne nose dres sa svetim grbom iz ljubavi, već iz interesa. Nama trebaju igrači koji će poginuti za Bosnu i Hercegovinu.

Takvih je mnogo, sigurno. Igrači koji igraju srcem i sa dosta manje talenta mogu napraviti puno veće rezultate od "interesdžija".

Dario je odbio prvi poziv Bosne i Hercegovine, jer su mu iz hrvatske reprezentacije obećavali poziv. No, do istog nije došlo. Naravno, sljedeći poziv našeg nacionalnog tima, mladi veznjak je objeručke prihvatio.

Da osjeća Bosnu i Hercegovinu svojom zemljom, sigurno bi prihvatio prvi poziv. Ne, nemamo ništa protiv naših susjeda, želimo im sve najbolje. Većina Bosanaca i Hercegovaca navija za susjede na velikim smotrama u bilo kojem sportu.

Međutim, u našoj reprezentaciji ne želimo ničije "otpatke". Trebaju nam igrači koji će život dati za reprezentaciju ako treba. Igraj srcem ili nemoj nikako!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.