Borac do polufinala u dramatičnoj završnici

Pobjednik odlučen na penale

Borac do polufinala u dramatičnoj završnici

Odigran je revanš susret četvrtfinala Kupa BiH, između Borca i Sarajeva. Prvi susret na Koševu je završen remijem, bez golova, baš kao i ovaj današnji, da bi Borac u osam serija jedanaesteraca savladao Sarajevo, rezultatom 6:5.

Borac je u Banjoj Luci dočekao sastav Sarajeva. Prvih 10 minuta ovog susreta je prošlo u ispitivanju snaga, bez ijedne ozbiljnije šanse. Ekipa Sarajeva je prva zaprijetila preko Čomora, koji je šutirao sa nekih 25 metara, ali lopta odlazi preko gola.

Tri minute kasnije, omaleni Damir Kojašević je pokušao iz slobodnog udarca, ali Asmir Avdukić sjajno brani. To je bila, kasnije će se ispostaviti, najbolja šansa Sarajeva u prvih 45 minuta. 

Stajić je u 28. minuti izašao sam pred Adija Adilovića, ali njegov udarac je završio pored gola. Poslije ovih prilika, igra se opet smirila, a na slijedeći pokušaj se čekalo do 41. minute. Tada je Kajkut lijepo uposlio Stajića, koji je opet bio neuspješan, tačnije, Adi Adilović je sjajno reagovao. 

Banjalučani su nastavili sa pritiskom pred sami kraj prvog poluvremena, a Bućan je opasno zaprijetio u 43. minuti, kada je šutirao sa 25 metara, ali Adilović je krajnjim naporom skrenuo loptu u korner. Bez golova se otišlo na petnaestominutni predah.

Drugo poluvrijeme su bolje otvorili nogometaši Borca. U 52. minuti je Grahovac centrirao iz kornera, Krunić je bio najviši u skoku, ali lopta odlazi pravo u naručje Adilovića. Potom se igra umrtvila, a Borac je i dalje imao nešto više od igre, ali bez ozbiljnijih šansi. Utakmica je nastavljena u tom ritmu sve do 71. minute, a onda su opet zaprijetili nogometaši Borca.

Raspudić je dobro centrirao, lopta je došla do Kajkuta koji šutira, ali Čomor otklanja opasnost slanjem lopte u korner. Grahovac je uputio dobar centaršut iz ugla, Mikić šutirao, ali opet je sjajno bio postavljen golman Sarajeva. Prvi udarac u okvir gola domaćina, u drugom poluvremenu, viđen je u 78. minuti. Bajraktarević je šutirao dosta traljavo, a golman Borca je bio siguran.

Četiri minute kasnije, Kajkut je zaprijetio iz slobodnjaka, ali lopta odlazi malo pored gola. Do kraja regularnih 90 minuta, nije bilo novih šansi, te je viđena prava drama. Igrači su pristupili izvođenju jedanaesteraca, koji su odlučili putnika u polufinale. Igrači Borca bili su prisebniji i precizniji prilikom izvođenja udaraca sa kreča, te su tako obezbijedili plasman u polufinale kupa Bosne i Hercegovine. Konačan rezultat nakon penala, glasio je 6:5 u korist Borca, nakon osam serija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.