Borac, Čelik i Željo novčano kažnjeni

Zasjedala Disciplinska komisija

Borac, Čelik i Željo novčano kažnjeni

Adnan Beganović

Danas je u Sarajevu zasjedala Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, koja je novčano kaznila Čelik, Borac, Željezničar i Slaviju.

Premijerligaš iz Banja Luke kažnjen je sa 3.500 KM zbog toga što su navijači Borca tokom susreta sa Leotarom skandirali optuženom za ratne zločine Ratku Mladiću, te zbog toga što su na tribinama Gradskog stadiona postavili transparent podrške istom.

Slavija je kažnjena sa 2.000 KM zbog transparenta podrške Ratku Mladiću, a kazna je manja od one za banjalučkog premijerligaša zbog toga što nije bilo skandiranja sa tribina.

Čelik je kažnjen sa 3.500 KM zbog slabe organizacije finalnog susreta Kupa BiH i ubacivanja baklji i petardi na teren sa tribine gdje su bili smješteni domaći navijači, dok je Željezničar kažnjen sa 3.500 KM zbog omalovažavanja Kupa BiH, odnosno zbog toga što igrači sarajevskog premijerligaša nisu na vrijeme istrčali na teren, te zbog ubacivanja baklji i petardi na teren sa tribine gdje su bili smješteni gostujući navijači.

Kažnjen je i igrač Čelika, Semjon Milošević, također zbog omalovažavanja Kupa BiH, odnosno zbog toga što je bacio medalju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.